Iskolásoknak

Könnyebb és biztosabb olvasástanulás a mai gyerekek nyelvén – tudománnyal megfűszerezve.

Egy elsős számára, aki éppen most tanul írni és olvasni, sok a betű, nehéz őket megjegyezni, viszont könnyű összetéveszteni.
 BETŰK? KÉPBEN VAGYOK!  képi világa elvarázsolja még az iskolásokat is. Mivel a betűk és a hozzájuk rendelt képek alakja megegyezik, gyorsan rögzül az adott betűhöz tartozó hang, így könnyebb lesz az iskola! Még azoknak a gyerekeknek is segít, akik az iskolai írás-olvasás tanulás után is bizonytalanságokkal küzdenek.
Az ABC könyöklő kifejezetten az olvasni tanuló első osztályosoknak készült az írott és nyomtatott kis- és nagybetűkkel.

Összegyűjtöttem a korosztállyal kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket a lap alján!

Nézet:
Sorrend:

LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK

"Az elsős gyermekem nem hallja a szavak elején és végén a hangokat! Hogyan tudok segíteni neki?"

A beszédhangok felismerése és elkülönítése nélkülözhetetlen az írás- és olvasástanuláshoz. Ideális esetben óvodáskorban alakul ki, az iskolai 1-2 hónap alapozó időszak nem biztos, hogy elég arra, hogy ki tudjon alakulni. A könyv a betűk megismerésével és a végén található feladatok segítségével, illetve a 4az1ben ABC multikártya játékos módon segíthet a gyerekeknek abban, hogy a hangtudatosságuk fejlődjön. Ne feledjük: az órákig tartó kínkeserves nyüstölés nem visz előrébb, inkább elveszi a kedvét a tanulástól. Próbáljuk mindig játékosan megközelíteni a dolgot. Vegyük elő minden nap vagy szóbéli játék, vagy kézzel fogható, látható módon, de ne erőltessük és ne vigyük túlzásba (kb. 20 perc bőven elég). Hagyjunk időt nekik kibontakozni és hogy ráérezzenek a dolog ízére!

"Az elsős kisfiam nem érti, mi a kapcsolat a betűk és a hangok között!"

Nem kell megilyedni, ez gyakran előfordul a gyerekekkel, ugyanis számukra nem evidens a betű-hang megfeleltetés. A BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! képei az alakazonosság miatt segítenek átlendülni ezen a problémán.

"A kisiskolás gyerekem keveri a betűket!"

Ez a képes ábécé abban egyedülálló, hogy a betűk és a betűk mellé állított képek alakja megegyezik. Így nagyon könnyű megjegyezni, melyik milyen hangot takar és gyorsan helyre teszi a dolgokat.