BETŰRÖGZÍTŐ

BETŰRÖGZÍTŐ
BETŰRÖGZÍTŐ

Nyomtatható lap, ingyenes

Letöltés: innen .pdf

Keveri gyermeked, tanítványod a betűket?

Az enyémek is keverték egyiket-másikat, ezért készítettem nyomtatható lapokat, amivel rögzíteni tudják a hasonló betűket. Ezért lett a neve BETŰRÖGZÍTŐ.


Használata:

1. lépés: Keresd meg, melyiket keveri. A lapot a szaggatott vonal mentén szét is tudod vágni. Később félbe is hajthatod, így akár a tolltartójába is befér.

2. lépés: Nézzétek meg a kis és a nagybetű képét: mi hasonlít, mi különbözik bennük? A nyilak segítenek a különbségek és a hasonlóságok feltárásában.

3. lépés: Olvassátok el alatta a kis mondatot. Segít memorizálni a megjegyzendő különbséget és még a kezdőhangok is alliterálnak.

4. lépés: A szaggatott vonal mentén írja át a gyermek a betűk írott alakját a kép felett. Hívd fel a figyelmét az alaki egyezésekre!

5. lépés: Kerese meg a gyermek a nyomtatott szövegben a betűk nyomtatott alakját és karikázza be!

6. lépés: A vonalazásra másolja le a betű írott alakját. 

TIPP: lelaminálva korlátlanul átírható filccel, majd letörölhető zsebkendővel. De ha fekete-fehérben nyomtatod ki, a gyerekek ki is színezhetik!

Ha még van más betűpár is, ami nálatok nehézséget okoz, küldd el nekem és megpróbálok egy lapot készíteni arra is!

Típus: ingyenes nyomtatható A4-es lap (pdf kiterjesztés)
Méret: A4
Terjedelem: 1 oldal

Ez a munkalap saját és oktatási célra korlátlanul felhasználható, azonban terjesztése (fájl továbbítása), másolása, értékesítése akár nyomtatott, akár digitális formában nem megengedett!

Ha ajánlani szeretnéd, kérlek, a weboldal címét oszd meg! (https://bolt.betuk.hu/BETUROGZITO )

Köszönöm!