Játékos alapozás a jobb olvasási készségért

20 hetes OLVASÁST ALAPOZÓ kihívás - 13

Micskei Detti
Micskei Detti
2023.04.20 09:56
20 hetes OLVASÁST ALAPOZÓ kihívás - 13

13. heti feladat: Szóban szó. Hogy meghallják egy hosszabb szóban elrejtett másik értelmes szót, fülelniük kell nagyon a gyerekeknek. Könnyebb, mint a hangokra bontás és nagyon jó móka!

Az legelső bejegyzésben arról volt szó, hogy mi a hangtudatosság, miért fontos és hogyan épül fel. Ha esetleg lemaradtál volna róla, kérlek, kezdd ott, mert sok olyan hasznos infót találsz benne, ami a továbbiakban is jól fog jönni!

*** A harmadik nehézségi szint feladatai következnek, ahol már a szavak belsejében keresgélünk hangokat.

Ebben a feladatban rövid értelmes szavakat keresünk a hosszabbak belsejében. Olyan nagy öröm és vicces is, amikor rájönnek, hogy egyik-másik szóban mi lapul meg.

LETÖLTÉS: a feladatlap ingyen letölthető, nyomtatható pdf-ben innen.

Játszhatjátok bármikor szóban is!

És ha ügyes a kezed, nyomtatni se kell, mert le is rajzolhatod!

Ha nem megy a feladat, ne erőltesd és főképp ne keseredj el, lehet, hogy még nem jött el az ideje. Ehhez idő kell - segíteni tudod, de sürgetni nem. Később -pár nap vagy hét múlva- vedd elő újra és próbáljátok meg. 

Keressétek és oldjátok meg a többi feladatot is, biztos találtok köztük olyat, ami már sikerélményt okoz!

 TIPP: A hangtudatosságot fejlesztő feladatokat párhuzamosan egészítsd ki a betűkkel való ismerkedéssel, mert így sokkal jobb olvasási képesség érhető el - ezt találták a tudományos mérések! A BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! könyv egészen biztosan elvarázsolja a gyermekedet, speciális betűképei jelentősen megkönnyítik a dolgát és a beszédhangok megkülönböztetésében is hasznára válik!

*a feladatlap szabadon letölthető, másolható oktatási (nem kereskedelmi) célra, a logó megtartása mellett.*