Játékos alapozás a jobb olvasási készségért

20 hetes OLVASÁST ALAPOZÓ kihívás - 20

Micskei Detti
Micskei Detti
2023.06.08 09:48
20 hetes OLVASÁST ALAPOZÓ kihívás - 20

20. heti feladat: Elérkeztünk az utolsó feladathoz. Valami oda van írva, a kérdés már csak az, hogy mi lehet? Meg tudod fejteni?

Az legelső bejegyzésben arról volt szó, hogy mi a hangtudatosság, miért fontos és hogyan épül fel. Ha esetleg lemaradtál volna róla, kérlek, kezdd ott, mert sok olyan hasznos infót találsz benne, ami a továbbiakban is jól fog jönni!

**** A negyedik nehézségi szint feladatai következnek, ahol a célunk az, hogy megtaláljuk és felismerjük a szavak beljesében rejlő összes hangot.

Ez itt egy kódfejtős feladat. Valami oda van írva, a kérdés már csak az, hogy mi lehet? Meg tudod fejteni? Ha igen, rajzold le mellé! Köszönöm, hogy velem tartottál, remélem, sokat fejlődél és közben jól is érezted magad! :) Kellemes nyári szünetet és jó pihenést kívánok Nektek! 

LETÖLTÉS: a feladatlap ingyen letölthető, nyomtatható pdf-ben innen.

Játszhatjátok bármikor szóban is!

És ha ügyes a kezed, nyomtatni se kell, mert le is rajzolhatod!

Ha nem megy a feladat, ne erőltesd és főképp ne keseredj el, lehet, hogy még nem jött el az ideje. Ehhez idő kell - segíteni tudod, de sürgetni nem. Később -pár nap vagy hét múlva- vedd elő újra és próbáljátok meg. 

Keressétek és oldjátok meg a többi feladatot is, biztos találtok köztük olyat, ami már sikerélményt okoz!

 TIPP: A hangtudatosságot fejlesztő feladatokat párhuzamosan egészítsd ki a betűkkel való ismerkedéssel, mert így sokkal jobb olvasási képesség érhető el - ezt találták a tudományos mérések! A BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! könyv egészen biztosan elvarázsolja a gyermekedet, speciális betűképei jelentősen megkönnyítik a dolgát és a beszédhangok megkülönböztetésében is hasznára válik!

*a feladatlap szabadon letölthető, másolható oktatási (nem kereskedelmi) célra, a logó megtartása mellett.*