Játékos alapozás a jobb olvasási készségért

20 hetes OLVASÁST ALAPOZÓ kihívás - 16

Micskei Detti
Micskei Detti
2023.05.10 08:56
20 hetes OLVASÁST ALAPOZÓ kihívás - 16

16. heti feladat: Gyertek, nyomozzunk! Te jó ég, az /a/ hang össze-vissza elbújt a szavakban! Legyél te a legügyesebb nyomozó és keresd meg!

Az legelső bejegyzésben arról volt szó, hogy mi a hangtudatosság, miért fontos és hogyan épül fel. Ha esetleg lemaradtál volna róla, kérlek, kezdd ott, mert sok olyan hasznos infót találsz benne, ami a továbbiakban is jól fog jönni!

**** A negyedik nehézségi szint feladatai következnek, ahol a célunk az, hogy megtaláljuk és felismerjük a szavak beljesében rejlő összes hangot.

Az előző feladat a "lassított felvétel" volt. Most is mondjuk ki olyan lassan a szavakat, amennyire csak lehet és közben keressük az /a/ hangot. Jelöld be, hogy hol hallod: az elején, valahol belül, vagy a legvégén?

LETÖLTÉS: a feladatlap ingyen letölthető, nyomtatható pdf-ben innen.

Játszhatjátok bármikor szóban is!

És ha ügyes a kezed, nyomtatni se kell, mert le is rajzolhatod!

Ha nem megy a feladat, ne erőltesd és főképp ne keseredj el, lehet, hogy még nem jött el az ideje. Ehhez idő kell - segíteni tudod, de sürgetni nem. Később -pár nap vagy hét múlva- vedd elő újra és próbáljátok meg. 

Keressétek és oldjátok meg a többi feladatot is, biztos találtok köztük olyat, ami már sikerélményt okoz!

 TIPP: A hangtudatosságot fejlesztő feladatokat párhuzamosan egészítsd ki a betűkkel való ismerkedéssel, mert így sokkal jobb olvasási képesség érhető el - ezt találták a tudományos mérések! A BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! könyv egészen biztosan elvarázsolja a gyermekedet, speciális betűképei jelentősen megkönnyítik a dolgát és a beszédhangok megkülönböztetésében is hasznára válik!

*a feladatlap szabadon letölthető, másolható oktatási (nem kereskedelmi) célra, a logó megtartása mellett.*