Játékos alapozás a jobb olvasási készségért

20 hetes OLVASÁST ALAPOZÓ kihívás - 5

Micskei Detti
Micskei Detti
2023.02.23 08:56
20 hetes OLVASÁST ALAPOZÓ kihívás - 5

Gyakoroljuk együtt a kezdőhang leválasztást! Ingyen letölthető, nyomtatható feladatlap. A beszédhanghallás fejlesztése megkönnyíti az iskolai írás- és olvasástanulást. Várjátok nyugalommal és kezdjétek önbizalommal az iskolát!

Az legelső bejegyzésben arról volt szó, hogy mi a hangtudatosság, miért fontos és hogyan épül fel. Ezzel a feladattal a kezdőhang leválasztást tudjátok gyakorolni, ami az egyik legkönnyebb feladat.

Úgy tudsz segíteni gyermekednek a kezdőhang meghallásában, hogy elnyújtod jó hosszan, hogy könnyebben meghallja: például az /aaa/lma első hangja az /aaa/. A magánhangzókat könnyebb meghallani, erről szólt egy korábbi feladat. Itt most vegyesen szerepelnek a magán- és mássalhangzóval kezdődő szavak.

LETÖLTÉS: a feladatlap ingyen letölthető, nyomtatható pdf-ben innen.

Játszhatjátok bármikor szóban is!

És ha ügyes a kezed, nyomtatni se kell, mert le is rajzolhatod!

Ha nem megy a feladat, ne erőltesd és főképp ne keseredj el, lehet, hogy még nem jött el az ideje. Ehhez idő kell - segíteni tudod, de sürgetni nem. Később -pár nap vagy hét múlva- vedd elő újra és próbáljátok meg. 

Keressétek és oldjátok meg a többi feladatot is, biztos találtok köztük olyat, ami már sikerélményt okoz!

 TIPP: A hangtudatosságot fejlesztő feladatokat párhuzamosan egészítsd ki a betűkkel való ismerkedéssel, mert így sokkal jobb olvasási képesség érhető el - ezt találták a tudományos mérések! A BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! könyv egészen biztosan elvarázsolja a gyermekedet, speciális betűképei jelentősen megkönnyítik a dolgát és a beszédhangok megkülönböztetésében is hasznára válik!

*a feladatlap szabadon letölthető, másolható oktatási (nem kereskedelmi) célra, a logó megtartása mellett.*