Játékos alapozás a jobb olvasási készségért

Gyakorló feladat - nehézség: 3 (III.)

Micskei Detti
Micskei Detti
2021.07.06 13:21
Gyakorló feladat - nehézség: 3 (III.)

A beszédhangok felismerését segítő gyakorló feladatlap, ami a szavak kezdőhangjára kérdez rá és a rajzolás által fejleszti a finommotorikát is.

Egy újabb feladat a beszédhangok felismerésére: ez az úgynevezett szóvonatnak egy könnyített fajtája. Most a kezdőhanggal megyegyező szavakat keresünk, de haladó szinten akár úgy is lehet játszani, hogy az adott szó utolsó hangjával kezdődő új szót keresünk.

A rajzolás hasznos funkció, a finommotorika és a ceruzafogás gyakorlását szolgálja. 

Hasonló játékot ti is könnyen tudtok otthon játszani, akár kis ábrákat lerajzolva, vagy tárgyakra, játékokra rámutatva, esetleg könyvet lapozgatván.

Segítsük a gyerekeket az első példa megoldásával. Segítsük őket továbbá tiszta artikulálással, hosszú hangoztatással. Ha nem megy a feladat, ne erőltessük és főképp ne keseredjünk el, még nem jött el az ideje. Később -pár hét vagy néhány hónap múlva- újra elővehetjük és megpróbálkozhatunk vele. 

Keressétek és oldjátok meg a többi feladatot is, biztos találtok köztük olyat, ami már sikerélményt okoz!

Ajánlom a feladatokhoz a Betűk? Képben vagyok! könyvet, ami egészen biztosan elvarázsolja a gyerekeket és a beszédhangok megkülönböztetésében is hasznukra válik.

LETÖLTÉS: a feladatlap letörthető pdf-ben innen.

*a feladatlap szabadon letölthető, másolható oktatási (nem kereskedelmi) célra, a logó megtartása mellett.*