Hírek és sajtó

Együttműködés a Plukkidoval

Micskei Detti
Micskei Detti
2021.12.09 14:02
Együttműködés a Plukkidoval

Tartsuk edzésben az óvodások képzeletét!

Ez a címe a Plukkido 2021 téli pályázatának, aminek keretén belül az óvodában vagy otthon küldetéseket teljesíthettek a manókkal egy olyan app segítségével, ami képet nem, csak hangot közvetít. 

"A pályázattal célunk, hogy a gyerekek az egyre inkább digitalizálódó világban minél többször leljék örömüket olyan tevékenységekben is, melyek során nem valamilyen képernyős tartalmat, hanem a saját fantáziájukat használják. A túlzott mértékben fogyasztott digitális tartalmak hatására ugyanis a gyerekek belső képalkotó képessége is kárt szenvedhet, ami hosszú távon nemcsak a fantáziájukat, hanem többek között még a kognitív képességeiket is ronthatja. Felnőttként is sokszor tapasztaljuk, hogy a képernyőmentes, fantáziát igénylő programokban való elmélyülés egyre inkább nehézséget okoz, az óvodás korú gyermekek képzelete azonban még korlátok nélkül képes szárnyalni. Ezért is szeretnénk megmutatni, hogy a gyerekek fantáziavilágát megszólítva milyen könnyű dolgunk lehet akkor, amikor a hétköznapi helyzetekben – legyenek azok akár nevelési problémahelyzetek – szeretnénk közös nevezőt találni gyermekünkkel vagy az együtt töltött időt szeretnénk igazán minőségivé és egyedivé tenni. Az óvodai környezet tökéletes közeget biztosít ahhoz, hogy a gyerekek a képernyőmentes élményeik közös megélése által egymást is ösztönözzék és később, az óvoda falain kívül is keressék az ilyesfajta tevékenységeket, akár otthon is. Pályázatunk által a gyerekek óvodai és családi közegben is részesei lehetnek egy mesefolyamnak, melyben kis hősként segíthetik a meseszereplők életét jobbá tenni. A mesefolyam a Plukkido által fejlesztett, ingyenesen letölthető ÚtraManó applikációban érhető el."

A pályázatban a nyeremények is igen erősek:

  • Óvodai csoportok pályázhatnak közel 600.000 Ft értékű óvodai nyereményekért
  • Szülők pályázhatnak további csaknem 700.000 Ft értékű nyereményekért gyermekük óvodai csoportja számára
  • Szülők pályázhatnak közel 600.000 Ft értékű nyereménykért saját családjuk számára

 Részlet a Plukkido nyereménykatalógusból, 13. oldal

A szülőknek szóló nyereménycsomagok között rejtőzik több BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! könyv és BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! fejlesztő pakk

A nyereménykatalógus itt található: 

https://drive.google.com/file/d/1KzkUkuo-gdT2kyYnGAqk7qMFUa1QilYJ/view

A pályázati kiírás pedig itt:

https://plukkido.hu/palyazat-2021-tel/

Játsszatok a manókért, no meg a nyereményekért!