Betűk hívóképei

5(2 vélemény)
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
Betűk hívóképei
5(2 vélemény)
5 990 Ft

A BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! című könyv betűképeit és a nyomtatott, illetve írott kis- és nagybetűket tartalmazó A4-es színes oldalak.

Színesítsd könnyen és egyszerűen az olvasástanítási gyakorlatod!

Tegyünk együtt azért, hogy az olvasástanulás játék maradjon és élmény legyen! Mindezt úgy, hogy megkönnyíti nem csak a pedagógusok, de a gyerekek dolgát is, miközben biztosabb a megszerzett tudás és kevesebb a tévesztés. És ha távolabbra tekintünk, olyan kompetenciákat adunk a diákok kezébe, ami döntően befolyásolja az életminőségüket.

A BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! működése

Ez az ábécé abban különbözik a többitől, hogy a betűknek és a mellettük álló képeknek nem csak a kezdőhangja, hanem az alakja is megegyezik. Ezt nevezzük alakazonosságnak.

Például a könyvet ismerő gyermeknek a nehezen megjegyezhető CS betű alakjáról egyből beugrik a csiga képe, amiről könnyen le tudja választani a CS kezdőhangot.

Hogyan csökkenti a betűtévesztést?

Az alakazonos ábécé lerövidíti a betű-hang megfeleltetési asszociációs láncot, miközben a gyerekek gondolatban egyeztetni tudják, hogy a betű és a kép formája megegyezik-e? Így csökkenti a hibázás és a tévesztés lehetőségét.

» Felkelti a figyelmet: A képeken látható tárgyak és a valóságszerű akvarell ábrázolásmód közel állnak a gyerekek világához. Segít felkelteni a nehezen bevonható gyerekek figyelmét is.

» Könnyű megjegyezni: A képi alakazonosság igazodik a mai gyerekek jellemzően jobb agyféltekés fejlődéséhez, ezért játék közben könnyebb és gyorsabb a tanulás. A betűképek észrevétlenül rögzülnek.

» Kevesebb tévesztés: A betűképek lerövidítik a betű–hang asszociációs láncot. A gyerekek gondolatban ellenőrizni tudják, hogy a kép alakja megegyezik-e a betű alakjával, ezért biztosabb a tudás.

Módszertani alapok

A BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! vizuális oldalról támogatja a gyerekeket az olvasástanulás folyamatában és a módszere pedig a hangtudatosság. Így igazodik a mai gyerekek „szuperképességéhez”, miközben a legnagyobb elmaradásukat játékosan igyekszik fejleszteni.

Miért fontos a hangtudatosság?

A gyerekek 20-30%-a a hangtudatosság hiányában kezdi az iskolát, őket érik az első kudarcélmények. A hangtudatosság viszont nem csak megkönnyíti, de helyettesítheti is az olvasástanulást. Sőt, a teljes hangtudatosság birtokában a diákjaid maguk ébrednek rá, hogy tudnak olvasni. Ez a pozitív élmény alapvetően befolyásolhatja az olvasáshoz való viszonyukat.


A tananyagnak megfelelő hívóképet mágnes segítségével (nem tartozék) kiteheted a táblára, vagy a gyerekek számára állandó emlékeztetőként –és színes, vidám dekorációként– a tanterem falára.

Töltsd le és nyomtasd ki az ingyenes PEDAGÓGUS KÉZIKÖNYVET innen, mertíts ötletet a rendelezésedre álló idő függvényében!

Mérete: A4 (21 x 29,7 cm, a csomag vastagsága 1,6 cm)
Csomag tartalma: 45 lap (előlap + 44 betű)
Anyaga: matt 330 g/m², extra vastag papír, nem csillog
Súlya: 1 kg
Csomagolása: zsugorfólia

MAGYAR TERMÉK - megvásárlásával a magyar munkahelyeket és a magyar ipart támogatod!

Szállítása: 100%-ban újrahasznosítható, az EU-ban gyártott, FSC minősítéssel ellátott légpárnás borítékban.

**Intézmények, szervezetek számára utólagos átutalásos fizetés lehetséges, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot a sziasztok@betuk.hu emailcímen!**

Bővebb információ: Pedagógusoknak | Betűk? Képben vagyok! (betuk.hu)