Hírek és sajtó

Konferenciacikk az első félév eredményeiből

Micskei Detti
Micskei Detti
2022.02.25 14:25
Konferenciacikk az első félév eredményeiből

Szeptember eleje óta folyik a BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! oktatásban való éles tesztelése, amiből beérkeztek az első félév eredményei. Ezekből a visszajelzésekből megszületett az első konferenciacikk.

Ezúton is köszönöm az együttműködő pedagógusoknak, hogy bizalmat szavaztak, velem tartottak, támogattak a visszajelzéseikkel!
Akik már használják, azoknak nem titok, hogy mennyi előnyt jelent az alakazonos ábécé a mai gyerekeknek. Hiszen korunk gyermekei már digitális bennszülöttek, nem tudják elkerülni a tévé, telefon, számítógép használatát, ami kihatással van a neurológiai fejlődésükre. Ennek vannak előnyei is, például a képi információk feldolgozása sokkal könnyebben megy nekik.
Elképesztően jó és sokrétű visszajelzések érkeztek. A tapasztalatok szerint az új hívóképek ott is segítenek a gyerekeknek, ahol a ma használatos elterjedt hívóképek elérik a határaikat.
Azoknak, akik még nem ismerik az alakazonos ábécét, az egyik pedagógusi véleményt szeretném itt most kiemelni. Egyrészt azért, mert a személyessége miatt megható, másrészt pedig azért, mert én úgy érzem, hogy ebben benne van a lényeg:
"Meixner-módszerrel tanítok. Nem keverik össze. Sőt, tudják, hogy van olyan társuk, akinek Detti néni képei segítenek. Szokták is mondani neki, amikor elakad: - Nézd meg Detti néni betűit, az majd segít!"